Naast het voor de eerste keer begrijpen van het autorijden, is het tijd om je hersenen in versnelling te brengen om je voor te bereiden op je theorie-test. Het voelt misschien als veel om mee te nemen, maar de kant Theorie geeft je ook vertrouwen tijdens het oefenen, dus het is de moeite waard om aan de slag te gaan en het uit de weg te ruimen.

We hebben enkele toptips gemaakt om je te helpen je theorie-examen de eerste keer te halen!

 

1. Pak een kopie van The Highway Code

De Highway Code is een geweldige bron van informatie – het is tenslotte waarop de Theory-test is gebaseerd. Er zijn ook veel revisiehulpmiddelen beschikbaar online en in de winkels om thuis te leren en te oefenen voor de test. De DVSA heeft een handig gedeelte op hun website over de herziening en praktijk van de theorie-test.

2. Swot omhoog

Het spreekt voor zich dat je de beste kans hebt om te slagen als je tijd en moeite besteedt aan studeren. Het is beter om je studie te versnellen, in plaats van op het laatste moment te proppen – vooral omdat wat je leert je een basis zal geven om een ​​goede driver voor het leven te worden.

3. Oefening baart kunst

Er zijn heel veel bronnen beschikbaar om een ​​goed beeld te krijgen van hoe de onderdelen Multiple Choice en Hazard Perception van de test werken. Het nemen van enkele oefentests, of het krijgen van een vriend of ouder om je te testen, zal niet alleen je zelfvertrouwen vergroten, maar zal ook de gebieden benadrukken die je opnieuw moet bekijken! U kunt het Multiple Choice-gedeelte van de test oefenen en een video bekijken over hoe het Hazard Perception-gedeelte werkt op de DVSA-website. Ga na wanneer hebben voetgangers voorrang en andere soortgelijke vragen. Flink oefenen is de sleutel. Kijk ook hoeveel aantal fouten in theorie examen u mag hebben om zo een beeld te krijgen tijdens het examen van hoeveel fouten je mag maken.

4. Boek uw theorie-examen

Het is de moeite waard om te kijken hoe lang de wachttijd is om een ​​test te boeken. Je kunt je test controleren en boeken op de Government-website – er is normaal ongeveer twee weken wachttijd om in te boeken. Je moet mentaal voorbereid zijn op de dag, dus het is logisch om het te boeken op een dag wanneer je geen haast hebben – of de volgende dag weer een examen doen!

5. Ga de weg op

Iedereen leert op verschillende manieren – het gebruiken en testen van wat je leert terwijl je in de auto zit, helpt – zelfs als je passagier bent! Terwijl je achter het stuur zit, concentreer je je hard, en hoewel je je kennis gebruikt, is het misschien niet het beste moment voor een supervisor om je tegelijkertijd te testen – maar als je in de auto zit met een ouder, waarom niet vragen om je te testen op scenario’s, of verkeersborden en gevaren te spotten als onderdeel van je reis.

6. Wees voorbereid op de testdag

Zorg ervoor dat u de nacht ervoor goed slaapt, zodat u fris en alert bent. Controleer op de dag en controleer nogmaals of u uw rijbewijs bij u hebt, anders komt er geen test en geen restitutie!). Je moet een half uur voor je afspraak in het testcentrum zijn, dus zorg dat je voldoende tijd hebt om daar te komen.