Om te beginnen is een server iets wat dient, het kan zijn in de vorm van het bedienen van u via het sturen van een bericht naar uw vriend op WhatsApp of chatten met een collega op Facebook, dit alles wordt gedaan op een server.

Wat kun je precies doen met internet en servers?

Servers zijn de ruggengraat van het internet en ons leven. Van het maken van een banktransactie via enkele apps tot het spelen van een game, alles gebeurt via servers. Wanneer u bijvoorbeeld een mail stuurt via Gmail werkt u op de servers van Google die ervoor zorgen dat uw mail de ontvanger bereikt en ook uw mails en gegevens zo lang bewaard worden als u wilt.

  • Nu zijn er algemene servers zoals de servers van WhatsApp waar meerdere gebruikers op werken en dan zijn er dedicated servers die voor specifieke doeleinden worden gebruikt door een enkele gebruiker maar het gebruik van een dedicated server heeft een kostprijs en kan in tegenstelling tot WhatsApp niet gratis worden gebruikt.

Wat is een internet server en wat heb je er precies aan?

Nu heeft u ook gehoord van servers die uitvallen of servers die niet goed werken, dat kan komen doordat er meer gebruikers tegelijkertijd gebruiken of werken, waardoor de server wordt belast en de snelheid van de servers afneemt en het laden meer tijd in beslag neemt.

Wat kun je allemaal doen op het internet met een server?

Zoals zo vaak komt het voor dat een bankwebsite wordt opgehangen en u niet in staat bent om uw transactie uit te voeren, dit komt ofwel door te veel gebruikers die die server op dat moment gebruiken ofwel door een slechte kwaliteit van de server. Om dit tegen te gaan zorgen grotere bedrijven er altijd voor dat ze servers gebruiken met een high en top end configuratie zodat het werk van hun gebruikers niet wordt belemmerd.