De natuur heeft miljoenen jaren lang natuurlijke ritmes gecreëerd die een gezond evenwicht bewaren voor al het leven op aarde. Wanneer deze ritmes worden verstoord, gooit ze het systeem uit balans en creëert ze disharmonie, ziekte en uitsterven. Soms worden deze ritmes verstoord door natuurlijke processen in de natuur, zoals natuurrampen, branden, enz. Maar zelfs deze verstoringen worden aangepakt door natuurlijke ritmes. Bijvoorbeeld, na een brand heeft de natuur gespecialiseerde ritmes gecreëerd zoals de bodem die vruchtbaarder wordt, gespecialiseerde planten die groeien en die de herschepping van de oorspronkelijke ritmes versterken. Sommige bomen openen hun zaaddozen alleen nog maar door de warmte die door een brand wordt geproduceerd.

De planten in de natuur zorgen voor zichzelf

Sommige planten groeien in arme grond en tijdens dit proces produceren ze op natuurlijke wijze de voedingsstoffen en dragen deze over aan de grond om deze vruchtbaarder te maken. Er zijn acaciabomen die nectar produceren voor acaciamieren die de boom beschermen tegen natuurlijke roofdieren; de nectar en doornen van de boom zorgen voor voedsel en beschutting voor de mieren en de mieren zorgen voor bescherming tegen natuurlijke roofdieren en zelfs voor invasieve plantensoorten voor de boom. Deze checks and balances komen in de hele natuur voor, op het land en in zowel zoet als zout water.

De natuur is een belangrijk onderwerp voor onze samenleving

De natuur creëert niets zonder doel. Alles wordt gecreëerd om een gezond evenwicht te bewaren door gebruik te maken van natuurlijke ritmes. Zelfs de vervelendste insecten dienen een zeer belangrijk doel. Net als alles wat door de natuur wordt gecreëerd, dient ook de mens een doel en maakte gedurende miljoenen jaren deel uit van de natuurlijke ritmes die het delicate evenwicht voor het leven op aarde in stand hielden.

  • Ik geloof dat de mens is geëvolueerd tot wie we zijn voor een heel specifiek doel, namelijk de zorg voor onze planeet, ons huis. Moeder Natuur is slim, maar beweegt zich langzaam. Het creëren van een soort die sneller kan bewegen om een verstoring van het natuurlijke ritme en evenwicht te verhelpen is geen science fiction maar een feit. We hebben dit geschenk echter ondersteboven gehaald en ondersteboven gezet.

De natuur maakt haar eigen keuzes

De mens heeft keuzes gemaakt die de natuurlijke ritmes en het natuurlijke evenwicht verstoren, die niet alleen de natuurlijke ritmes en het natuurlijke evenwicht en het leven hebben geschaad en/of vernietigd, maar ook onze eigen natuurlijke ritmes en evenwicht hebben vernietigd en de dood en de vernietiging van de natuur en al het leven op aarde, inclusief het onze, hebben veroorzaakt.