U hebt opties om een ​​rommelwagen te verkopen, maar welke keuze past het beste bij u? Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

Als u tijd tekort komt en snel je auto verkopen, moet u een service ‘contant geld voor auto’s’ of een aanbieder voor het verwijderen van ongewenste auto’s bellen. U geeft mogelijk een deel van de opbrengst van de verkoop op, maar u kunt uw auto snel verkopen.

Als u van plan bent een ander voertuig van een dealer te kopen, moet u overwegen om het bij de dealer in te ruilen. Uw inruilwaarde kan lager zijn dan u zou willen, maar u bespaart de belastingen op de waarde van uw inruil. Bovendien komt u mogelijk in aanmerking voor extra prikkels van de fabrikant.

Als uw nieuwere auto is beschadigd of het een voertuig is dat de dealer mogelijk in het groot of in de detailhandel kan verkopen, kunt u deze aan de dealer verkopen. In tegenstelling tot een inruil zijn er geen extra belastingvoordelen voor het verkopen van uw voertuig aan de dealer.

Als u tijd en geduld heeft om uw auto te adverteren, kunt u mogelijk een hogere prijs vragen door uw auto privé te verkopen. Dit is geen slechte plek om te beginnen en als je geen afnemers krijgt, kun je nog steeds een ‘geld voor auto’s’-service bellen om het weg te slepen.

Hoeveel krijgt u voor het slopen van een auto?

Als u ervoor kiest om de snelle verkoop na te streven en uw auto verkopen voor sloop, hoe weet u of de prijs die u krijgt redelijk is? U zult van tevoren willen weten hoeveel u kunt krijgen voor het slopen van een auto in Canada.

Het probleem is dat schrootauto’s waarden zijn die regionaal zijn. Het hangt af van de vraag naar schrootauto’s in uw stad en provincie. Schrootwerven zijn alleen geïnteresseerd in de grondstoffen die uw auto bevat, of het nu staal, aluminium, katalysatoren of andere waardevolle metalen zijn. Ze betalen per gewicht.

Een precieze waarde vooraf bepalen is niet wat je zou verwachten. Bepaal in plaats daarvan hoeveel uw auto helemaal weegt en bel vervolgens lokale schroothopen om hun huidige koers per pond voor complete auto’s te krijgen.

Voor de meeste voertuigen in Canada kunt u tussen de $ 100 en $ 600 verwachten voor een oude auto.